7 A 2. típusú cukorbetegség megelőzésének módja

Uncategorized

7 A 2. típusú cukorbetegség megelőzésének módja

A 2. típusú cukorbetegséghez kapcsolódó kockázati tényezőkkel rendelkező emberek lépéseket tehetnek a betegség kialakulásának megakadályozása érdekében. Ezek a kockázati tényezők magukban foglalják a prediabetákat, az a helyzet, amelyben a vércukorszint magasabb, mint a normálnál, de nem elég magas a cukorbetegség diagnózisához. A

2. típusú cukorbetegség megelőzése elsősorban tápláló étrend fogyasztását, mérsékelt súlyának fenntartását és rendszeres testmozgást foglal magában. Mivel a cukorbetegség olyan betegség, amely súlyos egészségügyi problémákat okozhat, minden megelőző intézkedés megéri az erőfeszítést.

Olvassa el, hogy többet tudjon meg arról, hogy hét módon többet tudjon meg csökkenteni a 2. típusú cukorbetegség kockázatát.

A 2. típusú cukorbetegség megelőzése

A 2. típusú cukorbetegség egészségi állapotokhoz vezethet, például stroke, szívbetegség, vakság és veseelégtelenség, így a betegség megelőzése is csökkentheti E súlyos szövődmények kockázata.

A megelőzés magában foglalja az egészséget fokozó különféle életmód -gyakorlatok elfogadását, valamint más előnyöket is kínál, például több energiát és jobb alvást.

1. Egyél tápláló étrendet

A kútfogyasztás magában foglalja a tápláló ételeket az étrendbe, miközben elkerüli az egészséget károsító ételeket. A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) a következőkben gazdag étrendet javasolnak:

 • Gyümölcsök
 • Nem keresztorchia zöldségek, például spenót, spárga, gomba és brokkoli
 • A sovány fehérjék, amelyek magukban foglalják a pulykát, a csirkét, a halat, a tofu-t, a sima görög joghurtot, az impulzusokat és a tojásokat
 • A teljes kiőrlésű gabonafélék, például acélra vágott zabliszt, quinoa és barna rizs
 • Víz és édesítetlen italok

A CDC azt tanácsolja, hogy kerülje el:

 • cukros italok, például szóda, sportitalok és gyümölcslé
 • Fejlesztett ételek, beleértve a chipset, a granola bárokat, az édességeket, a gyorséttermeket, a megőrzött húst és a csomagolt harapnivalókat
 • Alkohol
 • Transzzsírok, amelyek margarinban vannak, csomagolva, csomagolva Baked termékek, snack -ételek és sok sült étel

2. Érje el és tartsa fenn a mérsékelt súlyt

Ha egy prediabetikus személynek felesleges testtömege van, akkor segíthetnek megfordítani. prediabetájuk azáltal, hogy súlyuk 5% -át veszítik el. Az egészséges ételek kiválasztása a legtöbb esetben hosszú utat eredményezhet a súlykezelésben, mivel ezeknek a lehetőségeknek a többsége természetesen alacsony kalóriatartalmú.

Ez segít az adagvezérlés megismerésében is. Ennek egyik módja a tányér módszer használata, amely megmutatja az ételek hozzávetőleges részét, amelyet egy tányérra helyeznek. Ajánlja:

 • A lemez felének nem keresztelő zöldségeknek kell lennie
 • A tányér fehérjeben gazdag ételekhez szól. Kövér
 • naponta reggelizni
 • Fizikailag aktív maradni
 • Hetente kevesebb, mint 10 órás televíziós néz Hetente egyszer a nap ugyanabban az időben

3. Rendszeres testmozgás

A gyakorlat elősegíti az egészség minden aspektusát, ideértve a cukorbetegség megelőzését is. A személynek legalább 30 perces testmozgásra kell törekednie a hét 5 napján. Ha egy személy nem szokott testmozgást, akkor beszéljen orvosával annak meghatározására, hogy mely tevékenységek valószínűleg a legjobbak számukra.

Az emberek számára hasznos lehet a fitnesz cél kitűzése, majd az edzésprogram lassan megkezdése, fokozatosan növelve az időt és az intenzitást, amíg el nem érik a célpontjukat.

4. A dohányzás abbahagyása

A dohányosok 30–40% -kal nagyobb kockázatot jelentenek a 2. típusú cukorbetegségnél, mint a nem dohányzók. Ezen túlmenően, minél inkább dohányzik az ember, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy kialakuljanak az állapotban.

Ezzel szemben, minél hamarabb kilép, annál előbb megtapasztalják az előnyöket. A tanulmányok azt mutatják, hogy az inzulin 8 héttel az egyén kilépése után hatékonyabbá válik. Az inzulin a hormon, amely csökkenti a vércukorszintet.

Az ADA azt sugallja, hogy az emberek, akik megpróbálják abbahagyni a dohányzást, a lehető legkönnyebbé teszik magukat:

 • A leszokási dátum beállítása a közeljövőben
 • Annak eldöntése, hogy „hideg pulyka” vagy kúpos -e, majd ragaszkodjon ehhez a stratégiához.
 • Az összes cigaretta, öngyújtó és hamutartók eldobása
 • Beszéljen egy orvossal egy nikotin -tapasz vagy spray használatáról
 • Tanácsadás, akupunktúra vagy hipnózis megfontolása

5. A magas vérnyomás ellenőrzése

A magas vérnyomás a cukorbetegség másik kockázati tényezője. A 2015-ös metaanalízis több mint 4 millió egészséges felnőtt orvosi nyilvántartásait vizsgálta felül. Összehasonlította ezeket az adatokat az új kezdetű cukorbetegségről és a magas vérnyomásról szóló tanulmányokból. Az elemzés azt mutatta, hogy a megnövekedett vérnyomású embereknél nagyobb a cukorbetegség kockázata.

Az ADA elmagyarázza, hogy az emberek segíthetnek a magas vérnyomás szabályozásában:

 • Az olyan ételek kiválasztása, amelyek kevesebb, mint 400 milligramm nátriumot tartalmaznak. fűszerek és gyógynövények, nem pedig só, hogy ízesítsék az ételt
 • teljes kiőrlésű kenyér és gabonafélék fogyasztása
 • Beszéljen orvossal a vérnyomást csökkentő gyógyszerekről
 • Az alkoholfogyasztás korlátozása és Az orvos megkérdezése, hogy a legjobb -e az alkohol teljes elkerülése A cukorszint leesik vagy kiszámíthatatlanul emelkedik. Ez az elme-test kapcsolat azt jelenti, hogy ha a mentális egészség javul, akkor a fizikai egészség is javulhat, beleértve a testi folyamatokat is, amelyek 2. típusú cukorbetegséghez vezethetnek. Következésképpen hasznos megtalálni a kikapcsolódás módját.

  A 2018 -as tanulmány megjegyzi, hogy a stressz növeli a cukorbetegség kockázatát, és hogy a jóga hatékonyan csökkenti a stresszt. A szerzők áttekintették a témával kapcsolatos kutatások nagy részét, és megállapították, hogy a különféle jóga technikák diabetes-e előnyöket eredményeznek. Ezek az előnyök magukban foglalják az alacsonyabb vércukorszint -szintet a megnövekedett inzulintermelés vagy csökkent inzulintrezisztencia miatt. Az inzulinrezisztencia a test sejtjeire utal, nem könnyű felvenni a vércukorszintet.

  Egy másik relaxációs technika a meditáció. A 2018 -as kutatás a 6 hónapos meditáció hatását vizsgálta a koszorúér -betegségben szenvedő emberekre. A szerzők a meditációs technikákat alkalmazták, hogy a figyelmet a légzésre és a test különféle részeire összpontosítsák. A meditációban részt vevő résztvevők a vércukorszint szignifikáns csökkenését mutatták.

  7. Csatlakozzon egy életmódváltási programhoz

  drámai életmód -változások elvégzése néha megfélemlítő kihívásokat jelent. A CDC elismert életmódváltási programja a cukorbetegség megelőzésére támogatást, bátorítást és coachingot kínál, amely segíthet az embernek kitartani a szükséges változásokat.

  A program magában foglalja:

  • Tanulságok és erőforrások
  • Az életmód edzője, aki befejezte a képzést, hogyan segíthet valakinek a célok meghatározásában és a motiváció fenntartásában a munka során velük szemben
  • A hasonló kihívásokkal küzdő egyének támogató csoportja

  A programban való részvétel költsége a program helyétől és típusától függ. Egy személy használhatja a keresőeszközt ezen a weboldalon, hogy programot találjon a környéken.

  Összegzés

  2. típusú cukorbetegség megelőzése, elsősorban bizonyos életmód -gyakorlatok, például tápláló étrend fogyasztásának, rendszeres testmozgásának és optimális súlyának fenntartásából áll. A

  Az emberek szintén részesülhetnek a relaxációs technikák alkalmazásáról a stressz minimalizálása és a cukorbetegség megelőzési programja csatlakozása érdekében.

  A cukorbetegség megelőzésében a fenti életmód -gyakorlatok segítenek csökkenteni az emberek más állapotok, például szívbetegség kialakulásának kockázatát. Általános egészségügyi előnyöket is kínálnak, például a megnövekedett energiát és a jobb alvást.

  Olvassa el ezt a cikket spanyolul.

  • 2. típusú
  • szorongás/stressz
  • Táplálkozás/étrend
  • Elhízás/fogyás/fitnesz
  • dohányzás/leszokás a dohányzásról

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.
Tags :
Uncategorized
Share This :

Have Any Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.